Alles over soorten gietvloeren

Ben jij op zoek naar een gietvloer, maar weet je niet welke het best bij jou en jouw woning past? Lees dan hier alles over de soorten gietvloeren. Er zijn veel kleuren en soorten gietvloeren mogelijk, de keus hangt dus af van je smaak.

PU gietvloer: flexibel en zacht

Misschien is een PU gietvloer wel de perfecte vloer voor jouw woning. Deze vloer is 3 tot 5 millimeter dik, is een klein beetje flexibel en voelt zacht aan. Ook kan de PU gietvloer perfect gecombineerd worden met vloerverwarming. Daarnaast is je vloer bestand tegen vloeistof en makkelijk stof te zuigen. De PU gietvloer kent veel voordelen. Met de stijl van deze vloer, kun je alle kanten op. Kies voor één kleur of ga voor een PU gietvloer met meerdere kleuren.

 

Vloersch medewerkers bereiden het werk voor

Epoxy gietvloer: hard en handig

De epoxy vloer wordt vooral in industriële omgevingen, werkplaatsen en ziekenhuizen gelegd. Maar ook in woningen misstaat dit type vloer niet. Epoxy wordt namelijk heel hard na het drogen. Een epoxy gietvloer is net als een PU gietvloer gemakkelijk te reinigen en kan ook tegen allerlei soorten vloeistof. Deze ondergrond kan ook tegen chemische bestandsdelen. Het nadeel van een epoxy vloer is dat hij gevoelig is voor verkleuring, door het zonlicht. Ook is een epoxy gietvloer niet bestand tegen vloerverwarming, epoxy krijgt namelijk scheuren. Echter is een epoxy vloer over het algemeen wel goedkoper dan een PU gietvloer.

 

De stevige troffelvloer

Ben je op zoek naar een vloer in je toiletruimte, keuken en/of voor je horeca? Dan past de troffel vloer goed. Maar ook in andere ruimtes van je woning zou de vloer goed passen. De troffelvloer zegt niks over het materiaal van de gietvloer. Het zegt iets over het uiterlijk. Het uiterlijk van de troffelvloer lijkt op een steentapijt en geeft een industrieel karakter. Fijne grind of kwartskorrels en worden gemengd met epoxy of polyurethaanhars, voor het mengsel van de troffelvloer. Het hars zorgt voor de binding van het zand. De combinatie zorgt voor een stevige vloer en wordt afgewerkt met meerdere lagen. Hierdoor is de vloer steviger dan andere gietvloeren. De vloer is bestand tegen slijtage en ziet er hygiënisch uit.

 

Mortex voor de vochtige ruimtes

Mortex gietvloeren zie je vaak in zwembaden, maar passen ook goed als vloer in je badkamer. Ook zou deze vloer in andere ruimtes in je woning passen. Maar de mortex gietvloer is een goede keus voor vochtige ruimtes, want dit materiaal heeft een sterke waterdichtheid. Mortex is net zo hard als beton. Maar hiervoor wordt geen epoxy gebruikt, de vloer bestaat namelijk uit kalk, cement en toeslagstoffen. De vloer is na het aanbrengen meteen waterdicht.

Cementgebonden: de betonlook

Een vloer die niet bestand tegen vocht is: de cementgebonden gietvloer. De structuur van deze vloer is open. Deze vloer bestaat uit twee lagen, voornamelijk uit cement, bindmiddelen en toeslagstoffen. De vloer wordt met wax of polyurethaan afgewerkt als beschermende laag. Met deze vloer geef je een Italiaanse betonlook.

 

Leefbeton gietvloer in een modern interieur

Verschillende kleuren gietvloeren

Maak je gietvloer een eyecatcher in huis. Door originele kleuren, een speciale combi kleuren of bijvoorbeeld een metallic gietvloer. Zo’n metallic vloer heeft een marmerlook en ziet er anders uit dan een traditionele gietvloer. Bij Vloersch heb je veel keuze aan kleur voor jouw vloer. Ben jij na een paar jaar de vloerkleur zat? Dan is het mogelijk om de kleur te veranderen.

 

Voor welke soort ga jij?

Over welke soort gietvloer ben jij het enthousiast geworden? Vraag een offerte aan en wij maken zo snel mogelijk een afspraak met jou! Twijfel je toch nog? Kom dan langs in onze showroom. Hier bekijk je elke soort gietvloer van dichtbij. Stel ook gerust vragen of neem contact op.

Reviews van klanten

Buro voor de Boeg

Rotterdam
Ons kantoor werd voorzien van een gietvloer in betonlook. We konden kiezen uit vele kleuren en zelfs de menging van de verschillende tinten zelf bepalen. Daarbij kregen we verschillende monsters, zodat we een goede keuze konden maken. Afspraken waren steeds keurig, het advies deskundig.  Nog steeds blij mee!

Tuinderij vers

Bij ons op de werkvloer ligt de Ucrete vloerafwerking al geruime tijd naar volle tevredenheid. Het is een ijzersterk vloersysteem dat door het applicatieteam van Vloersch steeds naar volle tevredenheid is aangebracht. Wanneer er zich onverhoopt toch een probleem voordoet wordt dit steeds direct en adequaat opgepakt. Vloersch is en blijft daardoor onze betrouwbare vloerenpartner.

Veggie le duc

Stellendam
De nieuwe vloer in het hoofdkantoor van Le Duc is met recht een voltreffer en voldoet aan onze verwachtingen. Het Vloersch team heeft ons bij de keuze  goed begeleid en de vloer blijkt in praktijk niet alleen aantrekkelijk te zijn maar vooral ook hygiënisch en onderhoudsvriendelijk.

Inspiratie

vloer topdesign
kamer top design en een gietvloer van Vloersch
Een stijlvolle keuken met een gietvloer van Vloersch
Woonkamer/ keuken met een EPI gietvloer van Vloersch
Een stijlvolle kamer met een EPI gietvloer van Vloersch
Een stijlvolle kamer met een gietvloer van Vloersch
Moderne badkamer met een gietvloer van Vloersch
wegwind6van14 - kopie
badkamer 1