Gietvloeren keuken

Een gietvloer in de keuken versterkt het gevoel van harmonie in huis. Met de naadloze, onderhoudsvriendelijke en moderne gietvloer, is de keuken namelijk niet alleen meer een plek waar gekookt wordt. De keuken wordt ook een plek waar je gasten ontvangt en samen geniet.  

 

  • Goed bestand tegen water, olie en vetten 
  • Makkelijk schoon te maken en eenvoudig in onderhoud 
  • Volledig samen te stellen naar jouw smaak en wens 
Maak een afspraak Offerte aanvragen

Toepasbaar in elke keuken

Een gietvloer kan in vrijwel alle type keukens geplaatst worden. Zo kan je bijvoorbeeld de stijl van de vloer aan te passen naar het ontwerp van de keuken. Er ontstaan dan een stijlvol geheel. Wij plaatsen zowel gietvloeren in keukens van nieuwbouwhuizen, maar ook in historische woningen, grachtenpanden en appartementen. In de meeste situaties kan een gietvloer gewoon over de huidige vloer gegoten worden. 

Een stijlvolle keuken met een gietvloer van Vloersch

Naar smaak en keuken samen te stellen

Het naadloze, stijlvolle design van een gietvloer geeft de keuken een moderne uitstraling. De samenstelling en kleur van de gietvloer zijn volledig naar eigen smaak samen te stellen. Bijna alle kleuren zijn mogelijk. Je kan ook gaan voor een kleur die goed bij de huidige keuken past. Bij een industriële keuken met veel staal past bijvoorbeeld een betonvloer goed. Heb je een woonkeuken? Dan is een lichte, warme kleur een goede optie.  

keuken gietvloer

Voordelen van een gietvloer in de keuken

Benieuwd naar de voordelen van een gietvloer in de keuken? We vertellen je er graag meer over. 

Goed bestand tegen water, olie en vetten 

In een keuken gebeurt de hele dag door veel. Misschien spettert er tijdens het koken wat vet op de grond of valt er een beker met drinken om. Omdat de gietvloer naadloos is en een sterke toplaag heeft, is hij volledig water- en vuilafstotend. Het water, de olie of de vetspetters trekken de vloer dus niet in, maar blijven erop liggen. Met een vochtige doek verwijder je de vloeistof zo van de vloer zonder dat er vlekken in de gietvloer ontstaan.  

Onderhoudsarm en makkelijk schoon te maken 

In de keuken wordt veel eten bereid. Het is daarom extra belangrijk dat deze plek makkelijk schoon te maken is. Een van de voordelen van een gietvloer is dat je hem supereenvoudig schoonmaakt. Omdat er geen vuil tussen kieren of gleuven kan komen, hoef je hem alleen even te stofzuigen en daarna een dweil over de vloer te halen. Binnen een mum van tijd is de keukenvloer dus weer helemaal schoon.  

Comfortabel en warm om op te lopen 

Een gietvloer is erg comfortabel om op te lopen. De vloer neemt namelijk de temperatuur van de ruimte aan en voelt daarom nooit koud aan. Op een gietvloer kan je dus heerlijk met blote voeten lopen. Wil je de keukenvloer op koude dagen extra verwarmen? Dat is mogelijk. Een gietvloer gaat namelijk perfect samen met vloerverwarming.  

 

Vlekken van de keuken gietvloer halen

Druppels water, olie en vet veroorzaken geen vlekken in de keuken gietvloer. Omdat de gietvloer waterdicht is, blijven de druppels op de toplaag liggen. Met een vochtig doekje haal je ze eenvoudig van de gietvloer af. Wijn, koffie, vruchtensappen en andere vloeistoffen met zuren of kleurstoffen moeten wel gelijk van de gietvloer verwijderd worden. Wanneer deze vloeistoffen te lang blijven liggen, kunnen ze namelijk vlekken veroorzaken.  

Een krachtige gietvloer met sterke toplaag 

Een gietvloer wordt laagje voor laagje gegoten. De laatste laag van de gietvloer is de toplaag. Deze sterke laag beschermt de vloer tegen het ontstaan van breuken of scheuren. Je hoeft je dus ook geen zorgen te maken bij het laten vallen van een bord, glas of andere keukenapparatuur. De keuken gietvloer kan goed tegen een stootje.  

Verschillende ruimtes met elkaar verbinden 

Een van de onderscheidende eigenschappen van een gietvloer is dat hij van verschillende ruimtes één stijlvol geheel maakt. Zo kan je de gietvloer vanuit de keuken bijvoorbeeld laten doorlopen naar de woonkamer, slaapkamer, hal of badkamer. Dit creëert een moderne en ruimtelijke uitstraling in de woning.  

Aandacht voor ecologie en gericht op duurzaamheid 

De gietvloer voor in de keuken wordt bijna volledig samengesteld met natuurlijke grondstoffen. Alle grondstoffen zijn van hoge kwaliteit, veilig en afkomstig van A-klasse Europese leveranciers. Onze gietvloeren worden ontwikkeld met aandacht voor ecologie, gezondheid en met het oog op duurzaamheid. Ons uitgangspunt is dat jij jarenlang plezier hebt van de gietvloer in de keuken.   

Een gietvloer in de keuken plaatsen 

Bij het aanleggen van een gietvloer is er geen standaard, het is altijd maatwerk. Omdat de vloer in de keuken vaak in meerdere lagen gegoten wordt, duurt het proces meerdere dagen. Om de vloer zo slijtvast als mogelijk te maken, moet elke laag genoeg tijd krijgen om goed te drogen. In de meeste gevallen is de keukenvloer binnen 7 dagen belastbaar.  

Vloersch: kwaliteit en service op de eerste plek 

Kies je voor Vloersch, dan kies je voor kwaliteit en service. Zo worden onze gietvloeren door eigen vakspecialisten met aandacht bij jou thuis gegoten. Wij vinden het belangrijk dat jij 100% tevreden bent met de gietvloer in de keuken. Vind je het fijn als we een extra keer langskomen of een vochtmeting doen? Dat is geen enkel probleem.  

Laat je inspireren in Vierpolders 

Een gietvloer wil je zien, voelen en ervaren. Je bent dan ook van harte welkom in onze showroom in Vierpolders om je te laten inspireren op het gebied van gietvloeren. Bekijk op je gemak alle kleuren en opties of laat je vrijblijvend adviseren door een van onze medewerkers.  

Keuken gietvloeren in de regio van Zuid-Holland

Bij Vloersch staan hoge kwaliteit en persoonlijke service op de eerste plek. Om deze reden kiezen wij er bewust voor om alleen gietvloeren in de regio van Zuid-Holland te leveren. Dit doen wij in een straal van circa 25 kilometer rondom Brielle. Hierdoor kunnen wij altijd de service bieden die wij zo belangrijk vinden. 

Cem Sarikaya

Geweldige zaak veel keus, grote showroom en makkelijk aan te rijden. #beleving is het uitgangspunt 🙂

Veggie le duc

Stellendam
De nieuwe vloer in het hoofdkantoor van Le Duc is met recht een voltreffer en voldoet aan onze verwachtingen. Het Vloersch team heeft ons bij de keuze  goed begeleid en de vloer blijkt in praktijk niet alleen aantrekkelijk te zijn maar vooral ook hygiënisch en onderhoudsvriendelijk.

Ivan de Groot

Mooi bedrijf en had er meteen een goed gevoel bij. Na een duidelijk en goed gesprek een witte vloer uit gezocht. Oude vloer verwijderd , mooi strak geëgaliseerd. Daarna de vloer aangebracht en mooi strak afgelakt. Zeer blij met de vloer en de afhandeling.

Jeroen Slob

Zeer tevreden over mijn nieuwe vloer! Mooie grote showroom waar je alles goed kan bekijken qua kleuren. snelle goede communicatie was ook erg prettig. En niet algeheel onbelangrijk zeer goede kwaliteit.

Inspiratie

Woonkamer/ keuken met een EPI gietvloer van Vloersch
keuken gietvloer
Een stijlvolle keuken met een gietvloer van Vloersch
7F7FF49E-C09C-4EE2-BB75-9C63A47BD119