FAQ

Hieronder hebben wij de meest gestelde vragen en antwoorden voor u op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet tussen of wilt u ons direct contacteren? Wij helpen u uiteraard graag verder!

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen & antwoorden

Wat voor ondergrond heb ik nodig voor een gietvloer?

Een gietvloer is moeiteloos over iedere ondergrond (tegel-, giet- of dekvloer) aan te brengen, waardoor je bespaart op de sloopkosten.

Hoelang duurt het aanbrengen van een gietvloer?

De duur van het leggen van een gietvloer hangt af van een aantal factoren zoals de vloersoort, eventuele voorbewerking, de oppervlakte en andere omstandigheden die de locatie met zich mee kunnen brengen. Meestal duurt het leggen van een gietvloer minimaal 4 tot 5 werkdagen.

Welke randvoorwaarden zijn er voor het aanbrengen van een gietvoer?

Voor het aanbrengen van een gietvloer moet de ruimte geventileerd zijn en niet kouder dan 15 graden. Daarbij moet het schoon (stofvrij) zijn en niet te vochtig.

Hoe wordt een gietvloer opgebouwd?

Een gietvloer bestaat uit meerdere lagen, welke lagen dit precies zijn hangt af van de soort. Meestal bestaan de lagen uit primer, egalisatie, de gietvloer en lak. Wil je meer weten over de technische specificaties van onze gietvloeren? Neem contact met ons op.

Hoe moet ik een gietvloer onderhouden?

Een groot voordeel van een gietvloer is dat deze onderhoudsarm is en wel tegen een stootje kan. Zo haal je gemorste wijn eenvoudig met een doekje van de vloer! Om de gietvloer mooi te houden kun je deze gewoon stofzuigen en dweilen met een neutraal reinigingsmiddel.

Hoe weet ik welke vloer ik moet kiezen?

Welke vloer de juiste keuze is, hang natuurlijk vooral af van je eigen eisen en persoonlijke smaak. We raden je aan om bij ons in de showroom langs te komen zodat je in het echt kan zien en voelen welke gietvloer het beste bij je past. Een afspraak maken is vrijblijvend en wij voorzien je graag van advies! Een afspraak maken kan hier.

Hoe zit het met de duurzaamheid van een gietvloer?

Onze gietvloeren zijn bijna geheel gemaakt van natuurlijke grondstoffen en hebben een lange levensduur. Onze meest duurzame vloer is de nieuwe Comfort Pur Green Line.

In welke kleuren zijn de gietvloeren beschikbaar?

Dit verschilt per soort, maar wij hebben tientallen kleuren gietvloer beschikbaar; van donkergrijs tot aan felgroen. Maak een afspraak en kom langs in onze showroom, wij laten je graag alle kleurmogelijkheden zien!

Is een gietvloer kindvriendelijk?

Ja, een gietvloer is zeer kindvriendelijk. Buiten dat het makkelijk is om schoon te maken, is de vloer ook van nature warm en voelt zacht aan. De vloer is comfortabel en creƫert de beste ruimte om intensief op te spelen, zonder dat het slijt!

Kan ik een gietvloer combineren met vloerverwarming?

Ja, dat kan zeker! Vraag naar alle mogelijkheden in onze showroom.

Wat is de levensduur van een gietvloer?

Allereerst hangt de levensduur van een gietvloer natuurlijk af van de intensiteit waarmee de vloer wordt gebruikt, maar over het algemeen hebben gietvloeren een lange levensduur. Qua uiterlijk kan de toplaag na ongeveer 10 jaar meestal wel een opfrisbeurt gebruiken, maar als het gaat om de technische staat is deze vloer dan nog lang niet versleten.

Wat is een betonlook gietvloer?

Bij een betonlook gietvloer worden twee kleuren met elkaar gemengd. Dit maakt dat de vloer een bijzonder uiterlijk krijgt met een uniek patroon.

Is een gietvloer ook geschikt voor in een vochtige ruimte?

Ja, gietvloeren zijn waterdicht en dus ook uitermate geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer.