Gietvloeren van Vloersch

Een gietvloer is een strakke en naadloze vloer die over een dragende ondervloer wordt gegoten. Dit kan bijvoorbeeld de vloer zijn die je op dit moment hebt. Een gietvloer bestaat uit meerdere lagen en wordt daarom ook laag voor laag gegoten. Het gieten van een gietvloer is een specialisme dat nog met de hand gaan wordt. Het resultaat is een prachtige moderne vloer waar je jarenlang van geniet.   

Neem contact met ons op Toepassingen gietvloer

Voordelen van een gietvloer

Een gietvloer in huis heeft verschillende voordelen. Welke dit zijn vertellen we je graag.  

 

Makkelijk in onderhoud: Doordat een gietvloer naadloos is, heb je geen last van vuil en stof in/tussen de voegen, naden of kieren. Daarbij haal je vlekken gemakkelijk met een doekje van de vloer. 

 

Veel toepassingsmogelijkheden: Met een gietvloer maak je van verschillende ruimtes één stijlvol geheel. Je kunt de vloer namelijk op veel verschillende plekken in huis gieten en daarmee ruimtes met elkaar verbinden.  

 

Waterdicht: De gietvloer is waterdicht. Dat houdt in dat de vloer ook geschikt is voor bijvoorbeeld de badkamer of keuken. Een ander voordeel is dat je de gietvloer goed schoon kunt maken.  

 

Warm: Een gietvloer is van zichzelf redelijk warm en dat maakt de vloer erg comfortabel om op te leven. Voor extra warmte in de winter is een gietvloer perfect te combineren met vloerverwarming.  

 

Hoog belastbaar en slijtvast: Van een gietvloer heb je jarenlang plezier. Een gietvloer gaat namelijk tot wel 30 jaar mee. De vloer is hoog belastbaar en kan daarom goed tegen een stootje.  

 

Geluiddempend: Een gietvloer heeft de eigenschap om geluid te dempen. Dat is niet alleen fijn voor een gezin met jonge kinderen, maar ook om de nachtrust te bevorderen. 

 

Woonkamer/ keuken met een EPI gietvloer van Vloersch
Een Corestone nature vloer door Vloersch

“Een gietvloer voelt zich thuis in elk interieur”

Maak een afspraak

De materialen van een gietvloer

Om te garanderen dat jij lang plezier van je gietvloer hebt, maken wij alleen gebruik van hoge kwaliteit natuurlijke grondstoffen. Alle producten die we gebruiken zijn afkomstig van Europese A-klasse leveranciers. Bij Vloersch hebben we twee type gietvloeren, namelijk: polyurethaan (PU) en betonlook gietvloeren. 

Wat is een polyurethaan (PU) gietvloer? 

Een polyurethaan gietvloer, ook wel PU-gietvloer genoemd, is zoals de naam het al zegt van polyurethaan gemaakt. Dit is een elastisch en flexibel materiaal dat over de ondervloer wordt gegoten. Het polyurethaan zorgt ervoor dat de vloer duurzaam is en bestendigd tegen krassen en deuken is.  

  • Corestone Nature 
  • Comforpur 
  • Comforpox Granito 
  • Comforpur Green Line 
Het maken van de gietvloer door Vloersch

Wat is een betonlook gietvloer?

Een betonlook gietvloer is een cementgebonden gietvloer die als een stijlvolle betonnen vloer oogt, maar de voordelen van een gietvloer heeft. Bij dit type gietvloer worden er twee kleuren met elkaar gemengd en daarna over de ondervloer gegoten. Een betonlook gietvloer gaat naar loop van tijd meer in huis leven en daarom ook minder steriel ogen.   

Leefbeton gietvloer in een modern interieur

Kom langs in onze showroom en ontdek alle mogelijkheden!

Maak een afspraak

Ruime keuze uit verschillende kleuren en stijlen

Bij Vloersch stel je je gietvloer volledig naar jouw smaak en wensen samen. Dat betekent dat je keuze hebt uit een groot palet met kleuren. Denk bijvoorbeeld aan verschillende grijs- of aarde tinten, maar ook minder voor de hand liggende kleuren als groen en blauw zijn mogelijk.     

kleuren kiezen

Een duurzame gietvloer bij je thuis

Een gietvloer werkt als een verbindende factor in huis. De vloer verbindt naadloos verschillende soorten ruimtes met elkaar. Dat zorgt voor rust en eenheid in het interieur. De gietvloer creëert een moderne en stijlvolle sfeer in huis. Je kunt met een gietvloer onder andere de volgende ruimtes verbinden: 

janmaat 5

Het proces van een gietvloer plaatsen

Het plaatsen van een gietvloer duurt meestal meerdere dagen, omdat de gietvloer in verschillende lagen wordt gegoten. Na het gieten van een laag heeft de vloer de tijd nodig om goed te drogen. Over het algemeen duurt het 7 dagen voordat de gietvloer volledig belastbaar is.  

het proces

Duurzame gietvloeren in de regio Zuid-Holland

Het gieten van een gietvloer is maatwerk en vraagt om aandacht. Daarom kiezen wij ervoor alleen gietvloeren in de regio Zuid-Holland te leveren, in een straal van circa 25 kilometer rondom Brielle. Zo kunnen wij de kwaliteit en service bieden die wij juist zo belangrijk vinden.