Gietvloer over tegels: een stijlvolle toevoeging in jouw huis    

Gietvloeren staan bekend om hun strakke, moderne uitstraling en zijn een populaire keuze voor zowel woningen als bedrijfsruimtes. Deze vloeren bieden niet alleen een naadloos en hygiënisch oppervlak. Ook zijn vloeren verkrijgbaar in diverse kleuren en stijlen, waardoor ze een veelzijdige optie zijn voor elk interieur. Maar is het mogelijk de schoonheid van een gietvloer te combineren met de duurzaamheid van een bestaande tegelvloer? En hoe zit het met de voordelen, installatie en kosten van zo’n gietvloer over je tegels? In dit blog ontdek je alles over het gieten van een vloer over je tegels.

Modern interieur met een gietvloer

Tegelvloer als basis voor gietvloeren: is dat mogelijk?

Een gietvloer kan over een bestaande tegelvloer worden aangebracht. Dit proces vereist echter een zorgvuldige voorbereiding om ervoor te zorgen dat de gietvloer goed hecht en een glad resultaat oplevert. Het is essentieel dat de tegelvloer stabiel, schoon en vrij van losse elementen is.

De voordelen van gietvloeren over een tegelvloer

Er zijn meerdere voordelen aan het kiezen voor een gietvloer over een bestaande tegelvloer.

Esthetische upgrade

De keuze voor een gietvloer bovenop een bestaande tegelvloer levert een moderne verbetering op. Het vloeiende oppervlak van een gietvloer reflecteert licht op unieke wijze, waardoor ruimtes lichter en visueel ruimer aanvoelen. De veelzijdigheid in kleur en afwerking maakt het mogelijk om elke gewenste sfeer te creëren.

Tijdsbesparing

Bij het direct aanbrengen van een gietvloer over bestaande tegels voorkom je het tijdrovende proces van het verwijderen van de oude vloer. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook de overlast die gepaard gaat met een ingrijpende vloerrenovatie. Hierdoor je sneller kunt genieten van jouw nieuwe vloer.

Kostenbesparend

Door de bestaande tegelvloer te behouden, vermijd je de extra kosten voor het uitbreken en afvoeren ervan. Dit maakt de installatie van een gietvloer een optie. De besparingen kunnen belangrijk zijn, vooral in grotere ruimtes of bij complexe ondergronden.

Duurzaamheid

Gietvloeren staan bekend om hun lange levensduur en weerstand tegen slijtage. Het behoudt hun schoonheid door de jaren heen. Dat maakt een gietvloer een duurzame investering voor zowel thuis als voor bedrijfspanden omgevingen.

Onderhoudsvriendelijk

Een gietvloer is bijzonder onderhoudsvriendelijk. Het naadloze oppervlak voorkomt de ophoping van vuil en stof, waardoor schoonmaken een fluitje van een cent is. Regelmatig dweilen met een geschikte reiniger is voldoende om de vloer in topconditie te houden.

Comfort

Gietvloeren bieden comfortabele voordelen. Ze zijn warmer en zachter dan traditionele tegelvloeren. Echter geleiden tegels warmte waardoor de gietvloer al warmer aanvoelt dan een ander soort vloer. Warmte draagt bij aan comfort in huis.

Het installeren van een gietvloer over tegels

Ben jij helemaal verkocht en zou je ook wel een gietvloer over je tegels willen? Bij Vloersch kun je hiervoor terecht! Bij ons heb je keuze uit diverse gietvloeren. Nadat je je keuze hebt gemaakt komen we bij je langs voor de installatie. Het installatieproces bestaat uit 4 stappen:

1. Voorbereiding

Voordat de gietvloer kan worden aangebracht, moet de tegelvloer grondig worden voorbereid. Dit houdt in dat de tegels schoongemaakt worden en eventuele beschadigingen of oneffenheden worden gerepareerd. Vervolgens worden de voegen geëgaliseerd om een vlakke ondergrond te creëren. Dit is essentieel voor een strak eindresultaat van de gietvloer.

2. Primerlaag aanleggen

Nadat de voorbereidingen getroffen zijn, is het tijd de eerste laag van de vloer – de zogenoemde primerlaag – aan te leggen op je tegels. Een primerlaag is cruciaal voor een goede hechting van de gietvloer op de tegels. Ook voorkomt de laag dat er eventuele kleine oneffenheden in de tegelvloer worden opgevuld. Het resultaat is een stabiele basis voor de volgende lagen van de gietvloer.

3. Gietvloer aanleggen

Na de primer wordt de gietvloer zelf aangebracht. Dit gebeurt in verschillende lagen, waarbij elke laag zorgvuldig wordt uitgegoten en gladgestreken. Tussen de lagen door is er een uithardingstijd nodig, wat essentieel is voor de duurzaamheid en een mooi uiterlijk aan de vloer.

4. Afwerking

Als laatste is het tijd voor de afwerking. De afwerking van de gietvloer is een stap die de esthetische en functionele kwaliteiten van de vloer bepaalt. Een beschermende topcoating wordt aangebracht om de vloer slijtvast en bestand tegen vlekken te maken. Dit zorgt ook voor de uiteindelijke kleur en het gewenste niveau van glans of matheid van de vloer.

Kosten voor een gietvloer op tegels

De kosten voor het aanbrengen van een gietvloer over tegels zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de staat van de tegelvloer, de grootte van de ruimte en de gekozen gietvloer. De prijs is anders per vloer. Tijdens een persoonlijke afspraak kunnen wij een betere indicatie geven van de prijs van jouw nieuwe vloer.
Je kunt een offerte aanvragen via de website, dan nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

56277907_2327284834207164_1898645598735979315_n

Gietvloer over plavuizen of plavuizen vloer

Heb je ergens anders in huis een houten of plavuizen vloer? En steek je ook die graag in een nieuw jasje? Dat kan! Ook op hout of plavuizen kun je een gietvloer aanbrengen. Bij een gietvloer over plavuizen is de voorbereiding vergelijkbaar met die van tegels. Bij een houten ondergrond is extra aandacht nodig voor de stabiliteit en het vochtgehalte van het hout om scheuren en vervorming te voorkomen.

Gietvloeren met Vloersch’s expertise

Een gietvloer over een bestaande tegelvloer leggen is een uitstekende manier om jouw ruimte een nieuwe, frisse uitstraling te geven zonder een ingrijpende renovatie te hoeven doen. Vloersch biedt kennis en kwaliteit in gietvloeren. Jouw bestaande vloer transformeren wij naar een stijlvolle gietvloer, die mooi, praktisch en duurzaam is.

Bezoek onze showroom in de Vierpolders

Heb je interesse in de veelzijdigheid van gietvloeren of wil je onze hoogwaardige producten met eigen ogen zien?  Je bent van harte welkom in onze showroom te Vierpolders. Hier selecteer je op je gemak de perfecte gietvloer of laat je aansluit bij jouw wensen of laat je jezelf bijstaan door het professionele advies van onze ervaren medewerkers.

Jouw lokale gietvloerspecialist in Zuid-Holland

Bij Vloersch staan topkwaliteit en uitmuntende klantenservice centraal. We focussen onze expertise specifiek op Zuid-Holland en hanteren een servicebereik van circa 25 kilometer rondom Brielle. Deze regionale specialisatie stelt ons in staat om de superieure service te bieden die wij en onze klanten zo waarderen.

Reviews van klanten

Veggie le duc

Stellendam
De nieuwe vloer in het hoofdkantoor van Le Duc is met recht een voltreffer en voldoet aan onze verwachtingen. Het Vloersch team heeft ons bij de keuze  goed begeleid en de vloer blijkt in praktijk niet alleen aantrekkelijk te zijn maar vooral ook hygiënisch en onderhoudsvriendelijk.

Tuinderij vers

Bij ons op de werkvloer ligt de Ucrete vloerafwerking al geruime tijd naar volle tevredenheid. Het is een ijzersterk vloersysteem dat door het applicatieteam van Vloersch steeds naar volle tevredenheid is aangebracht. Wanneer er zich onverhoopt toch een probleem voordoet wordt dit steeds direct en adequaat opgepakt. Vloersch is en blijft daardoor onze betrouwbare vloerenpartner.

Buro voor de Boeg

Rotterdam
Ons kantoor werd voorzien van een gietvloer in betonlook. We konden kiezen uit vele kleuren en zelfs de menging van de verschillende tinten zelf bepalen. Daarbij kregen we verschillende monsters, zodat we een goede keuze konden maken. Afspraken waren steeds keurig, het advies deskundig.  Nog steeds blij mee!

Cem Sarikaya

Geweldige zaak veel keus, grote showroom en makkelijk aan te rijden. #beleving is het uitgangspunt 🙂