Gietvloer over tegels: een stijlvolle toevoeging in jouw huis    

Gietvloeren staan bekend om hun strakke, moderne uitstraling en zijn een populaire keuze voor zowel woningen als bedrijfsruimtes. Deze vloeren bieden niet alleen een naadloos en hygiënisch oppervlak. Ook zijn vloeren verkrijgbaar in diverse kleuren en stijlen, waardoor ze een veelzijdige optie zijn voor elk interieur. Maar is het mogelijk de schoonheid van een gietvloer te combineren met de duurzaamheid van een bestaande tegelvloer? En hoe zit het met de voordelen, installatie en kosten van zo’n gietvloer over je tegels? In dit blog ontdek je alles over het gieten van een vloer over je tegels.

Modern interieur met een gietvloer

Tegelvloer als basis voor gietvloeren: is dat mogelijk?

Een gietvloer kan over een bestaande tegelvloer worden aangebracht. Dit proces vereist echter een zorgvuldige voorbereiding om ervoor te zorgen dat de gietvloer goed hecht en een glad resultaat oplevert. Het is essentieel dat de tegelvloer stabiel, schoon en vrij van losse elementen is.

De voordelen van gietvloeren bovenop een tegelvloer

Er zijn meerdere voordelen aan het kiezen voor een gietvloer over een bestaande tegelvloer.

Esthetische upgrade
De keuze voor een gietvloer bovenop een bestaande tegelvloer levert een moderne verbetering op. Het vloeiende oppervlak van een gietvloer reflecteert licht op unieke wijze, waardoor ruimtes lichter en visueel ruimer aanvoelen. De veelzijdigheid in kleur en afwerking maakt het mogelijk om elke gewenste sfeer te creëren.

Tijdsbesparing
Bij het direct aanbrengen van een gietvloer over bestaande tegels voorkom je het tijdrovende proces van het verwijderen van de oude vloer. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook de overlast die gepaard gaat met een ingrijpende vloerrenovatie. Hierdoor je sneller kunt genieten van jouw nieuwe vloer.

Kostenbesparend
Door de bestaande tegelvloer te behouden, vermijd je de extra kosten voor het uitbreken en afvoeren ervan. Dit maakt de installatie van een gietvloer een optie. De besparingen kunnen belangrijk zijn, vooral in grotere ruimtes of bij complexe ondergronden.

Duurzaamheid
Gietvloeren staan bekend om hun lange levensduur en weerstand tegen slijtage. Het behoudt hun schoonheid door de jaren heen. Dat maakt een gietvloer een duurzame investering voor zowel thuis als voor bedrijfspanden omgevingen.

Onderhoudsvriendelijk
Een gietvloer is bijzonder onderhoudsvriendelijk. Het naadloze oppervlak voorkomt de ophoping van vuil en stof, waardoor schoonmaken een fluitje van een cent is. Regelmatig dweilen met een geschikte reiniger is voldoende om de vloer in topconditie te houden.

Comfort
Gietvloeren bieden comfortabele voordelen. Ze zijn warmer en zachter dan traditionele tegelvloeren. Echter geleiden tegels warmte waardoor de gietvloer al warmer aanvoelt dan een ander soort vloer. Warmte draagt bij aan comfort in huis.

Het installeren van een gietvloer over tegelwerk

Ben jij helemaal verkocht en zou je ook wel een gietvloer over je tegels willen? Bij Vloersch kun je hiervoor terecht! Bij ons heb je keuze uit diverse gietvloeren. Nadat je je keuze hebt gemaakt komen we bij je langs voor de installatie. Het installatieproces bestaat uit 4 stappen:

1. Voorbereiding 
Voordat de gietvloer kan worden aangebracht, moet de tegelvloer grondig worden voorbereid. Dit houdt in dat de tegels schoongemaakt worden en eventuele beschadigingen of oneffenheden worden gerepareerd. Vervolgens worden de voegen geëgaliseerd om een vlakke ondergrond te creëren. Dit is essentieel voor een strak eindresultaat van de gietvloer.

2. Primerlaag aanleggen
Nadat de voorbereidingen getroffen zijn, is het tijd de eerste laag van de vloer – de zogenoemde primerlaag – aan te leggen op je tegels. Een primerlaag is cruciaal voor een goede hechting van de gietvloer op de tegels. Ook voorkomt de laag dat er eventuele kleine oneffenheden in de tegelvloer worden opgevuld. Het resultaat is een stabiele basis voor de volgende lagen van de gietvloer.

3. Gietvloer aanleggen
Na de primer wordt de gietvloer zelf aangebracht. Dit gebeurt in verschillende lagen, waarbij elke laag zorgvuldig wordt uitgegoten en gladgestreken. Tussen de lagen door is er een uithardingstijd nodig, wat essentieel is voor de duurzaamheid en een mooi uiterlijk aan de vloer.

4. Afwerking 
Als laatste is het tijd voor de afwerking. De afwerking van de gietvloer is een stap die de esthetische en functionele kwaliteiten van de vloer bepaalt. Een beschermende topcoating wordt aangebracht om de vloer slijtvast en bestand tegen vlekken te maken. Dit zorgt ook voor de uiteindelijke kleur en het gewenste niveau van glans of matheid van de vloer.

Kosten voor een gietvloer op tegels

De kosten voor het aanbrengen van een gietvloer over tegels zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de staat van de tegelvloer, de grootte van de ruimte en de gekozen gietvloer. De prijs is anders per vloer. Tijdens een persoonlijke afspraak kunnen wij een betere indicatie geven van de prijs van jouw nieuwe vloer.
Je kunt een offerte aanvragen via de website, dan nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

56277907_2327284834207164_1898645598735979315_n

Gietvloer over plavuizen of plavuizen vloer

Heb je ergens anders in huis een houten of plavuizen vloer? En steek je ook die graag in een nieuw jasje? Dat kan! Ook op hout of plavuizen kun je een gietvloer aanbrengen. Bij een gietvloer over plavuizen is de voorbereiding vergelijkbaar met die van tegels. Bij een houten ondergrond is extra aandacht nodig voor de stabiliteit en het vochtgehalte van het hout om scheuren en vervorming te voorkomen.

Gietvloeren met Vloersch’s expertise

Een gietvloer over een bestaande tegelvloer leggen is een uitstekende manier om jouw ruimte een nieuwe, frisse uitstraling te geven zonder een ingrijpende renovatie te hoeven doen. Vloersch biedt kennis en kwaliteit in gietvloeren. Jouw bestaande vloer transformeren wij naar een stijlvolle gietvloer, die mooi, praktisch en duurzaam is.

Bezoek onze showroom in de Vierpolders

Heb je interesse in de veelzijdigheid van gietvloeren of wil je onze hoogwaardige producten met eigen ogen zien?  Je bent van harte welkom in onze showroom te Vierpolders. Hier selecteer je op je gemak de perfecte gietvloer of laat je aansluit bij jouw wensen of laat je jezelf bijstaan door het professionele advies van onze ervaren medewerkers.

Jouw lokale gietvloerspecialist in Zuid-Holland

Bij Vloersch staan topkwaliteit en uitmuntende klantenservice centraal. We focussen onze expertise specifiek op Zuid-Holland en hanteren een servicebereik van circa 25 kilometer rondom Brielle. Deze regionale specialisatie stelt ons in staat om de superieure service te bieden die wij en onze klanten zo waarderen.