Gietvloer prijs: investeer in je pand

Wil je een gietvloer laten leggen in je woning? Dan komt er een kostenplaatje bij kijken. Gietvloeren zijn tegenwoordig een populaire keuze en hebben veel mogelijkheden, dus er is voor ieder wat wils. Ook bieden gietvloeren veel voordelen: combineren met een vloerverwarming, gebruiks en onderhoudsgemak en een naadloze afwerking. Een gietvloer leggen is een investering, maar het zeker waard! 

Gietvloeren voor thuis Maak een afspraak

Hoe worden gietvloer kosten berekend?

De gietvloer prijs verschilt per gelegde gietvloer. De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren: 

  • Het gebruikte materiaal 
  • Aantal vierkante meters 
  • De ondergrond 
  • De opbouw van de gietlagen 
  • De kleur 

Een groot voordeel is ook een stuk kostenbesparing wanneer je een tegelvloer hebt liggen. Je vermijdt namelijk extra kosten voor het uitbreken en afvoeren van deze vloer.  

Over Vloersch

De prijs per gietvloer: het materiaal

Het gebruikte materiaal speelt dus een rol binnen de prijs. Het materiaal waar de gietvloer van is gemaakt heeft invloed op de prijs. Het soort gietvloer: leefbeton en corestone nature zijn gemiddeld duurder dan een troffelvloer of een comforpur. De voordeligste keus gietvloer is: comfortpur green line, vloercoating of comforpox granito bijvoorbeeld. De prijs gietvloer verschilt per soort materiaal waarvan het gemaakt is.  Bij ons kun je een vrijblijvende offerte aanvragen, waarna we een gerichte indicatie kunnen geven voor jouw nieuwe vloer. 

Een Corestone nature vloer door Vloersch

Gietvloer prijs per m2

De gietvloer kosten zijn gemiddeld lager bij een groter oppervlak dan bij een klein oppervlak. Dus hoe groter de oppervlakte, hoe lager de gietvloer prijs per m2. Het is dus aantrekkelijk om meerdere ruimtes in je woning of pand te leggen met gietvloeren. De gietvloer prijzen nemen fors toe per m2 als je minder dan 50 m2 in je woning wilt leggen.    

Ook hangen de kosten af van de ondergrond onder de vloer. Wanneer er nog veel werkzaamheden aan de vloer nodig zijn, worden de kosten in totaliteit hoger. Dit in verband de arbeid die verricht moet worden. Het beste is wanneer de ondervloer geëgaliseerd is.  

Moderne badkamer met een gietvloer van Vloersch

Opbouw van de gietlagen

De gietvloer wordt in lagen opgebouwd. Nadat de ondergrond is voorbereid wordt de primer aangebracht. De gietvloer wordt daarna gegoten en vervolgens wordt nog een beschermende coating aangebracht. Elke gietvloer heeft dus verschillende lagen. Als je kiest voor een RVS laag of een antislipcoating zul je ook weer verschillende kosten zien 

Hotelkamer2

De kleur van jouw gietvloer

De vloeren van Vloersch worden gelegd in welke kleur je maar wilt. De kleur heeft echter wel effect op de prijs. Je kunt kiezen voor een basiskleur, dit is een voordeligere keus dan een eigen design.  

Als je een PU gietvloer legt, kun je kiezen voor een kleurencombinatie in je vloer. Als je kiest voor een duo-kleurige combinatie en er ontstaat een unieke look in je vloer. Vanwege deze toepassing is er meer arbeid nodig, dus dit zie je ook in prijs van je gietvloer.  

Leefbeton gietvloer in een modern interieur

Neem contact op en we helpen je graag verder 

Kortom, de precieze prijs is niet vast te stellen en heeft te maken met veel factoren. Vraag daarom een offerte aan, om een inzicht te krijgen in de kosten van je gietvloer.  

Twijfel je nog? Kom dan langs in onze showroom in de Vierpolders. Bekijk hier onze vloeren en vraag advies aan onze experts. Zij hebben de kennis en een inzicht in de prijs van een gietvloer.  

Bekijk onze gietvloeren

Bekijk onze gietvloeren

Reviews van klanten

Jochem Willemse

Nog steeds genieten we van onze prachtige core-stone vloer die we in 2019 hebben laten leggen door Vloersch. We zochten naar een stoere, beetje industriële vloer. Niet te glad en strak. En dat is precies gelukt. Respect voor de vakmannen die hem hebben gelegd, of beter gezegd ‘gesmeerd’: met de hand werd de hele vloer […]

Veggie le duc

Stellendam
De nieuwe vloer in het hoofdkantoor van Le Duc is met recht een voltreffer en voldoet aan onze verwachtingen. Het Vloersch team heeft ons bij de keuze  goed begeleid en de vloer blijkt in praktijk niet alleen aantrekkelijk te zijn maar vooral ook hygiënisch en onderhoudsvriendelijk.

Tuinderij vers

Bij ons op de werkvloer ligt de Ucrete vloerafwerking al geruime tijd naar volle tevredenheid. Het is een ijzersterk vloersysteem dat door het applicatieteam van Vloersch steeds naar volle tevredenheid is aangebracht. Wanneer er zich onverhoopt toch een probleem voordoet wordt dit steeds direct en adequaat opgepakt. Vloersch is en blijft daardoor onze betrouwbare vloerenpartner.

Vloersch gietvloer Barendrecht: hoge kwaliteit vloeren

Op ongeveer 30 minuten rijden van Barendrecht vind je onze inspirerende showroom in Vierpolders. Je bent hier van harte welkom om onze gietvloeren te bekijken. In onze showroom geven we je een impressie van alle mogelijkheden op het gebied van gietvloeren. Daarbij adviseren we je vrijblijvend over het gieten van een gietvloer naar wens bij jou thuis. Wanneer je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag!

 

 

showroom vloersch

Bezoek onze showroom

Contact

Inspiratie

wegwind6van14 - kopie
Leefbeton gietvloer in een modern interieur
Moderne badkamer met een gietvloer van Vloersch
Een stijlvolle kamer met een gietvloer van Vloersch
Een Corestone nature vloer door Vloersch
Woonkamer/ keuken met een EPI gietvloer van Vloersch
Een stijlvolle kamer met een EPI gietvloer van Vloersch
Modern interieur met een gietvloer
Een stijlvolle woonkamer met een gietvloer van Vloersch