Wat is een gietvloer? Alles wat je wil weten

De naam zegt het al, een gietvloer is een vloer die wordt uitgegoten. Met gietvloeren breng je eenheid in jouw woning, kantoor of bedrijfspand. Er is een groot aanbod voor jou aan gietvloeren. Maak een bewuste keus bij het aanschaffen van je nieuwe gietvloer. Maar voordat jij je vloer aanschaft, wil je weten wat een gietvloer precies is. En heb je misschien de vraag: wat is een PU gietvloer of een epoxy gietvloer? Lees er hier meer over!

Modern interieur met een gietvloer

Hoe wordt een gietvloer gelegd?

Een gietvloer wordt laag voor laag gegoten. Elke laag vloeistof wordt geëgaliseerd en moet ongeveer 1 dag drogen. Het leggen van een gietvloer kost ongeveer 6 dagen de tijd. De vloer is dan nog maar 2 tot 5 millimeter dik. De gietvloer wordt versterkt door kunsthars met polyurethaan. Dit is een PU gietvloer.

 

Waarom kies je voor een gietvloer?

Een gietvloer kent veel voordelen. De vloer gaat bijvoorbeeld meer dan 20 jaar mee. Maar dat is niet het enige voordeel. Wat is een gietvloer?

 • Gemakkelijk in onderhoud
 • Vochtbestendig
 • Brandvertragend
 • Geluiddempend
 • Strak en naadloos
 • Slijtvast
 • Duurzaam
 • Geschikt voor vloerverwarming
 • Niet statisch
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen (voor ieder wat wils)

Met al deze voordelen kun je bijna niet meer om een gietvloer heen.

Maar welke gietvloer kies je?

De gietvloer in het algemeen kent veel voordelen. Echter zijn er meer soorten gietvloeren, met weer andere voordelen per soort vloer.

Modern interieur met een gietvloer

Wat is een PU gietvloer?

PU staat voor polyurethaan. Dit is een kunststof die licht flexibel is en zacht aanvoelt. De vloer wordt opgebouwd uit 4 tot 5 lagen: primer, schrap laag, PU in een kleur en vervolgens een matterende of glanzende lak. Een PU gietvloer is perfect voor jouw thuis. De vloer is ideaal om te combineren met vloerverwarming en heeft een flexibel karakter. De vloer scheurt niet zomaar.

 

Wat is een Epoxy gietvloer?

Een epoxy gietvloer wordt vooral gebruikt in werkplaatsen, showrooms en ziekenhuizen. De vloer kan tegen chemische stoffen, is verkrijgbaar in elke kleur en is zeer sterk en vloeistofdicht. De epoxy gietvloer bestaat uit drie lagen: primer, schrap laag en de epoxy.

 

Wat is een betonlook gietvloer?

Een gietvloer heeft vaak een betonnen uitstraling, gezien de grijze kleur die de voorkeur heeft bij veel mensen. Een betonnen vloer is zwaar, scheurt snel, is niet flexibel en bij temperatuurverschillen neemt beton vocht op. Een gietvloer met een betonlook is van kunststof en kent deze nadelen niet. De gietvloer bestaat uit verschillende lagen kunststof die vloeibaar worden aangebracht.

 

Wat is een alifatische gietvloer?

Deze gietvloer verkleurt niet door uv-licht en houd zich vast aan jouw gekozen kleur. Let op bij de aankoop van je vloer, want aromatisch betekent dat de vloer niet kleurvast is.

Gietvloerkleuren: creëer je stijl

Dus ga jij voor de standaard betonlook? Met een lichtgrijze of witte tint. Of kies je voor een eigen stijl in je woning? Alle mengsels worden zelf gemaakt, waardoor de keus enorm is. Kies voor een gemêleerd effect of voor één volle kleur. Ook biedt de gietvloer jou de keus voor een matte of glanzende look.

Kies je voor de lichte, ruimtelijke uitstraling? Dan wordt je vloer wel sneller vies, door schoenen, huisdieren of rommel. Gelukkig is een gietvloer goed schoon te maken.

keuken gietvloer

Maar heeft een gietvloer ook nadelen?

Ondanks de vele voordelen van een gietvloer, kent de vloer helaas ook nadelen. Maar wegen deze nadelen op tegen de voordelen? En beïnvloeden ze jouw keuze? De nadelen zijn:

 

 • Een relatief grote investering. Een gietvloer is niet goedkoop. Zeker niet als je een gietvloer wil die professioneel wordt aangelegd. Daarentegen gaat een gietvloer superlang mee. En het is dus een investering waar je jarenlang profijt van hebt.
 • Verkleuring door Uv-straling. Gelukkig geldt dit niet voor elke gietvloer. Maar een aromatische gietvloer verkleurt door Uv-straling.
 • Krassen op de vloer. Vloeren die veel gebruikt worden, moet krassen ondergaan. Deze krassen zijn voor een deel te voorkomen. Zorg dat er geen vuil als zand in huis komt. En maak gebruik van beschermdoppen onder je meubels.
 • Scheuren van de ondergrond. Een gietvloer scheurt niet zomaar. Als dit gebeurt, komt dit doordat de ondergrond scheurt en die de gietvloer meeneemt. Een PU gietvloer is flexibel en scheurt niet direct mee.

 

Vloersch’s gietvloeren een goede keus!

Ben je enthousiast geworden over gietvloeren? Vraag dan je offerte aan of kom langs in onze showroom in Vierpolders. Doe hier inspiratie op, vraag onze specialisten om vrijblijvend advies en bekijk alle mogelijkheden van een gietvloer. Neem gerust contact op voor vragen.

Reviews van klanten

Buro voor de Boeg

Rotterdam
Ons kantoor werd voorzien van een gietvloer in betonlook. We konden kiezen uit vele kleuren en zelfs de menging van de verschillende tinten zelf bepalen. Daarbij kregen we verschillende monsters, zodat we een goede keuze konden maken. Afspraken waren steeds keurig, het advies deskundig.  Nog steeds blij mee!

Tuinderij vers

Bij ons op de werkvloer ligt de Ucrete vloerafwerking al geruime tijd naar volle tevredenheid. Het is een ijzersterk vloersysteem dat door het applicatieteam van Vloersch steeds naar volle tevredenheid is aangebracht. Wanneer er zich onverhoopt toch een probleem voordoet wordt dit steeds direct en adequaat opgepakt. Vloersch is en blijft daardoor onze betrouwbare vloerenpartner.

Veggie le duc

Stellendam
De nieuwe vloer in het hoofdkantoor van Le Duc is met recht een voltreffer en voldoet aan onze verwachtingen. Het Vloersch team heeft ons bij de keuze  goed begeleid en de vloer blijkt in praktijk niet alleen aantrekkelijk te zijn maar vooral ook hygiënisch en onderhoudsvriendelijk.

Inspiratie

keuken gietvloer
kamer top design en een gietvloer van Vloersch
janmaat 5
Een stijlvolle keuken met een gietvloer van Vloersch
Woonkamer/ keuken met een EPI gietvloer van Vloersch
Een stijlvolle kamer met een EPI gietvloer van Vloersch
Een Corestone nature vloer door Vloersch
Een stijlvolle kamer met een gietvloer van Vloersch
Moderne badkamer met een gietvloer van Vloersch