De voordelen en nadelen van een gietvloer

Steeds meer mensen kiezen voor een gietvloer in hun woning. De populariteit van gietvloeren is de afgelopen jaren dan ook enorm gestegen. Dit is onder andere te danken aan de tijdloze uitstraling van de vloeren en het feit dat de strakke gietvloer met veel verschillende interieurstijlen te combineren valt. Twijfel jij of een gietvloer past bij jou en je woning? Lees dan vooral verder. In deze blog hebben we de voordelen en nadelen van een gietvloer voor je op een rijtje gezet.

Modern interieur met een gietvloer

Alle gietvloer voordelen op een rij

De lijst met gietvloer voordelen is eigenlijk te lang om op te noemen. Zo zijn veel van onze klanten lovend over de strakke afwerking van de vloer. Door een gietvloer te combineren met vloerverwarming creëer je snel het ultieme woongenot: nooit meer koude voetjes. Andere grote gietvloer voordelen zijn:

Gietvloeren zijn onderhoudsarm

Gietvloeren hebben geen naden, plinten of kieren, waardoor de stofzuiger en de dweil gemakkelijk over de vloer bewegen. Daarnaast zorgt de gladde afwerking van de vloer ervoor dat vuil niet intrekt maar juist bovenop de vloer blijft liggen. Hierdoor zie je het vuil gemakkelijk liggen en kan het vuil ook snel weer worden verwijderd.

Gietvloeren zijn waterdicht

Laat je een kop koffie op laminaat of tapijt vallen? Dan zal het vocht snel intrekken en hoogstwaarschijnlijk een vlek achterlaten. Bij gietvloeren heb je hier geen last van. Gietvloeren zijn namelijk waterdicht. Dit betekent dat water niet in de vloer trekt, maar er net als stof en vuil bovenop blijft liggen. Even een doekje eroverheen halen en je vloer is weer schoon en droog.

Gietvloeren hebben een lange levensduur

Ben je op zoek naar een vloer die nog heel lang meegaat? Dan is een gietvloer perfect voor jou. Gietvloeren hebben een levensduur van maar liefst 20 jaar, en zijn daardoor een hele duurzame keuze. En in tegenstelling tot andere vloerbedekkingen, behouden gietvloeren hun luxueuze uitstraling ook naarmate ze ouder worden. Dit komt doordat vuil en vocht niet intrekt in de vloer.

De nadelen van een gietvloer

Natuurlijk zitten er ook nadelen aan het leggen van een gietvloer. De meeste gietvloer nadelen zijn echter een kwestie van hoe je ernaar kijkt. Welbekende gietvloer nadelen die wij horen zijn bijvoorbeeld dat de vloer zeer gevoelig is voor krassen. Dit is helaas inderdaad het geval. Wanneer je bijvoorbeeld vaak op hakken loopt dan kunnen er kleine krasjes ontstaan in het oppervlak. Toch horen we bij Vloersch ook vaak genoeg dat deze oneffenheden juist mooi worden gevonden, omdat ze een geleefde look creëren. Andere gietvloer nadelen zijn:

Gietvloeren zijn een prijzige investering

De prijs van dit type vloer wordt door veel mensen als één van de grootste nadelen van een gietvloer gezien. Het leggen van een gietvloer is namelijk niet goedkoop, en kan je al snel duizenden euro’s kosten. Dit komt onder andere doordat er vakkundige kennis bij komt kijken en het aanbrengen en drogen behoorlijk wat tijd in beslag neemt. Toch is het belangrijk om niet te vergeten dat een gietvloer vele jaren meegaat. De aankoop van een gietvloer noemen we dan ook wel een investering in de toekomst. Door zijn lange levensduur, betaalt de gietvloer zich uiteindelijk vanzelf terug.

Het aanleggen van een gietvloer duurt enkele dagen

Het aanleggen van een gietvloer zelf duurt niet zo heel lang, maar het droogproces neemt meerdere dagen in beslag. Dit betekent dat je de ruimte meerdere dagen niet zult mogen betreden. Dit kan lastig zijn wanneer je bijvoorbeeld je hele benedenverdieping of bovenverdieping wilt voorzien van een nieuwe vloer. Vloersch denkt graag met je mee om de overlast tot een minimum te beperken. Zo zorgen we ervoor dat er een duidelijke planning is, zodat jullie voldoende tijd hebben om waar nodig iets te kunnen regelen.

Gietvloeren kunnen uitsluitend worden gelegd door een professioneel bedrijf

Ga je je vloer bedekken met laminaat of tapijt? Dat kunnen de meeste mensen zelf. Maar het leggen van een gietvoer vereist vakkennis en de nodige ervaring. Wanneer een gietvloer verkeerd wordt gelegd, kunnen er namelijk lelijke scheuren en putjes in het oppervlak ontstaan. Om dit te voorkomen is het slim om een professioneel bedrijf in te schakelen.

Ben jij na het lezen van alle voor en nadelen van een gietvloer nog steeds enthousiast? Dan helpt het team van Vloersch je graag bij het leggen van jouw gewenste gietvloer. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.