Gietvloeren en honden: is dat een verstandige combinatie?

Veel huisdiereigenaren vragen zich af of een gietvloer wel verstandig is. Vooral hondeneigenaren twijfelen vaak over de aankoop van een gietvloer. Bij Vloersch begrijpen we die twijfel, maar kunnen we je geruststellen. Gietvloeren en honden gaan namelijk prima samen. In dit artikel lees je alles over de voor- en nadelen, en geven we antwoord op de meest gestelde vragen.

Gietvloeren en honden: de voordelen

Bij de combinatie van gietvloeren en honden hebben veel mensen direct negatieve associaties, maar er zijn ook vooral veel voordelen. Wij leggen ze graag even aan je voor:

Gietvloeren zijn hygiënisch

Honden verharen niet alleen, maar brengen ook dagelijks veel zand en vuil mee naar binnen. Heb je een tapijt? Dan zal de viezigheid vaak niet makkelijk zichtbaar zijn en zich tussen de stof nestelen. Bij laminaat of houten vloeren zullen de haren en het zand zich juist nestelen in de naden tussen de planken. Dit betekent dat er, zonder dat je het zelf weet, vaak een heleboel viezigheid achterblijft. Een gietvloer heeft geen naden en is volledig glad afgewerkt. Dit zorgt ervoor dat al het vuil bovenop de vloer blijft liggen. Dit maakt het veel gemakkelijker om de vloer schoon te maken.

Gietvloeren zijn waterdicht

De meeste honden zijn geen nette drinkers en morsen vaak water op de vloer. Heb je een tapijt, laminaat of houten vloer? Dan moet je hier zeer attent op zijn. Het water zal namelijk snel intrekken, wat voor vervelende problemen kan zorgen. Het tapijt wordt vochtig en damp, en de houten planken kunnen kromtrekken. Gietvloeren daarentegen zijn volledig waterdicht. Dit betekent dat je het gemorste water gemakkelijk met een doekje kunt opvegen.

Gietvloeren hebben een antibacteriële laag

Heb je mensen met een dierenallergie in de familie? Dan kun je de gietvloer laten afwerken met een antibacteriële toplaag. Deze toplaag zorgt ervoor dat de vloer gemakkelijk schoon te maken is en je de groei van bacteriën tot een minimum kan beperken. Je zult merken dat mensen met een allergie hierdoor nauwelijks last zullen hebben van dierenallergieën wanneer ze bij jou op visite komen.

Gietvloeren en honden: de nadelen

Waar voordelen zijn, zijn ook nadelen. Het is belangrijk om te weten wat je kunt verwachten, zodat je teleurstellingen kunt voorkomen. Daarom hebben we ook de nadelen even voor je op een rijtje gezet:

Krassen op de gietvloer

Honden (en katten) hebben vaak scherpe nagels, die de grond zouden kunnen beschadigen. Scherpe nagels kunnen bijvoorbeeld krassen in de gietvloer achterlaten. Dit kan op zich geen kwaad. Krassen op een gietvloer zijn enkel esthetische schade en zorgen er niet voor dat de vloer kwetsbaar of broos wordt. Je kunt het risico op krassen verminderen door de nagels van je hond regelmatig te laten knippen.

Je ziet het vuil snel liggen

Honden brengen veel stof en vuil met zich mee. Bij tapijten verdwijnt veel van dit vuil tussen de stof en bij laminaat of houten vloeren nestelt het vuil zich in naden, plinten en kleine hoekjes. Een gietvloer daarentegen, is volledig glad en egaal, waardoor het vuil zich nergens kan verzamelen. Dit maakt het schoonmaken een stuk gemakkelijker, maar zorgt er ook voor dat vuil sneller zichtbaar is.

Welke gietvloeren zijn geschikt voor honden?

Gietvloeren en honden kunnen dus een prima combinatie zijn, maar het is wel belangrijk om je goed te laten informeren. Niet alle gietvloeren zijn namelijk even geschikt. Wij raden klanten met een huisdier vaak aan om voor een woonbeton of kunstharsen gietvloer te kiezen. Deze varianten zijn waterafstotend en minder gevoelig voor krassen. Ook een steentapijt gietvloer met gesloten structuur is populair bij huishoudens met honden. Het is dan wel belangrijk dat je de gietvloer laat afwerken met een sterke topcoating, om de vloer te beschermen tegen viezigheid en krassen.

Gietvloeren en honden: Vloersch adviseert je graag

Heb je nog twijfels, of wil je graag meer weten over de verschillende mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. Bij Vloersch geen algemene verkooppraatjes, maar persoonlijk advies op maat. Ons team denkt graag met je mee, en samen vinden we een huisdiervriendelijke gietvloer die helemaal bij je interieur past.

Reviews van klanten

Buro voor de Boeg

Rotterdam
Ons kantoor werd voorzien van een gietvloer in betonlook. We konden kiezen uit vele kleuren en zelfs de menging van de verschillende tinten zelf bepalen. Daarbij kregen we verschillende monsters, zodat we een goede keuze konden maken. Afspraken waren steeds keurig, het advies deskundig.  Nog steeds blij mee!

Tuinderij vers

Bij ons op de werkvloer ligt de Ucrete vloerafwerking al geruime tijd naar volle tevredenheid. Het is een ijzersterk vloersysteem dat door het applicatieteam van Vloersch steeds naar volle tevredenheid is aangebracht. Wanneer er zich onverhoopt toch een probleem voordoet wordt dit steeds direct en adequaat opgepakt. Vloersch is en blijft daardoor onze betrouwbare vloerenpartner.

Veggie le duc

Stellendam
De nieuwe vloer in het hoofdkantoor van Le Duc is met recht een voltreffer en voldoet aan onze verwachtingen. Het Vloersch team heeft ons bij de keuze  goed begeleid en de vloer blijkt in praktijk niet alleen aantrekkelijk te zijn maar vooral ook hygiënisch en onderhoudsvriendelijk.

Cem Sarikaya

Geweldige zaak veel keus, grote showroom en makkelijk aan te rijden. #beleving is het uitgangspunt 🙂