Gietvloer kelder

Je kelder renoveren en moet er een nieuwe vloer in? Dan is een gietvloer een uitermate goede optie. Een gietvloer heeft een hoge hardheid en is bestand voor vieze fietsbanden, zwaar gereedschap en jouw nieuwe zaagproject. Zeker voor je kelder kan een gietvloer een goede optie zijn. Lees hier waarom dat het geval is. 

Maak een afspraak Offerte aanvragen

Een gietvloer in de kelder: dit is handig

Een gietvloer biedt veel mogelijkheden voor je kelder. Daarbij is het wel van belang dat je   het juiste materiaal gietvloer kiest. Een PU gietvloer is de perfecte vloer voor in je kelder. Dit materiaal heeft een hogere hardheid. De PU gietvloer is bestand tegen mechanische weerstand en is bovendien vochtbestendig. De kelder kenmerkt zich namelijk als één van de meest vochtige ruimtes in een woning. Daarnaast is het qua onderhoud ook eenvoudig, daarover vertellen we je straks meer. 

WSK_9090

Gemakkelijk onderhoud en schoon 

De kelder is waarschijnlijk niet de meeste schone ruimte in je pand of woning. Gelukkig is een gietvloer wel eenvoudig te onderhouden. Vloeistoffen trekken niet in én zijn makkelijk te verwijderen met een doek. Ook bladeren, zaagsel en aarde zijn makkelijk op te vegen. Ook bevatten gietvloeren geen naden, waarin vuil zich verstopt. Een gietvloer is dus goed te onderhouden en al snel weer schoon. Je hoeft met een gietvloer dus niet meermaals per week deze te onderhouden in je kelder. 

Kelderstijl

De kleur en het materiaal van je gietvloer kies je naar eigen smaak en stijl. Het is mogelijk om je gietvloer in de kleur van beton te leggen. Hierdoor behoud je echt een kelderstijl. Een betonlook is echter ook mogelijk, alleen is dit materiaal niet zo sterk als PU gietvloer.  

Waterdichte ruimte

Kelders zijn vaak vochtige ruimtes. Dit komt doordat de vloer en muren vochtdoorslag geven. Geef je vloer een waterdichte laag doormiddel van een primer. Na de primer kan de gietvloer gelegd worden. De vochtdoorslag zal stoppen, waardoor het in je kelder droger wordt. Je voorkomt roestig gereedschap en kunt etenswaren nu bewaren.  

kamer top design en een gietvloer van Vloersch

Voordelen van een gietvloer

Een gietvloer biedt vele voordelen en mogelijkheden voor je kelder. We sommen ze hieronder nog even voor je op, zodat je straks een goede en weloverwogen keuze kunt maken:  

 • Makkelijk schoon te houden
  Het unieke naadloze ontwerp van een gietvloer maakt schoonmaken een fluitje van een cent. Zonder naden of kieren waar vuil zich kan verzamelen, blijft jouw vloer moeiteloos schoon en vlekkeloos. 
 • Dezelfde uitstraling door het hele huis
  Met een gietvloer kun je verschillende ruimtes in je huis met elkaar verbinden. Of het nu gaat om een gietvloer in de woonkamer, keuken of kelder, de gietvloer zorgt voor een stabiele en stijlvolle uitstraling in elke kamer. 
 • Bestand tegen water
  Perfect voor vochtige ruimtes zoals de badkamer of kelder, is onze gietvloer volledig waterdicht. Dit maakt het niet alleen praktisch, maar ook erg hygiënisch. 
 • Comfortabel en warm
  Een gietvloer heeft een natuurlijk warme uitstraling, wat bijdraagt aan een huiselijke sfeer in je kelder. Een gietvloer in combinatie met vloerverwarming biedt het zelfs extra comfort tijdens koude dagen. 
 • Langdurige kwaliteit en sterkte
  Een gietvloer is een duurzame keuze, ontworpen om tot wel 30 jaar mee te gaan. Het is een stevige optie die bestand is tegen dagelijkse belasting en slijtage. 
 • Geluiddempend
  De geluidsabsorberende eigenschappen van een gietvloer zijn ideaal voor een levendig huishouden. Het vermindert geluidsoverlast, wat bijdraagt aan een rustigere en meer ontspannen leefomgeving. 

 

Duurzaamheid staat centraal

Bij Vloersch is elke gietvloer ontworpen met duurzaamheid als hoofddoel. Dit betekent dat onze vloeren niet alleen gemaakt zijn uit natuurlijke materialen, maar ook vrij zijn van schadelijke stoffen. Al onze vloeren zijn voorzien van een internationaal erkende Eco-certificering. Dit maakt ze niet alleen veilig voor binnenshuis gebruik, maar draagt ook bij aan een beter milieu. De vloeren gaan hierdoor ook langer mee en zorgen voor een stijlvol geheel. 

 

Een gietvloer in de kelder aanleggen

Het gieten van een gietvloer in de kelder is een zorgvuldig proces dat meerdere dagen in beslag neemt. De vloer bestaat uit verschillende lagen, waarbij elke laag voldoende tijd nodig heeft om volledig uit te harden. Over het algemeen is de gietvloer na ongeveer een week klaar voor volledige belasting. Het gieten van een gietvloer is een specialisme dat ook met name nog met de hand wordt gedaan. 

 

Vloersch: klantgerichtheid en kwaliteit komen samen

Bij Vloersch ligt de focus op het leveren van eersteklas gietvloeren. Wij streven ernaar een vloer te realiseren die perfect aansluit bij jouw wensen en voorkeuren. Extra vochtmetingen of een vervolgafspraak zijn voor ons een belangrijk extra onderdeel van onze klantenservice. 

 

Ontdek onze showroom

Twijfel je nog over de juiste gietvloer voor jouw kelder? Bezoek onze sfeervolle showroom in Vierpolders. Hier kun je op je gemak ons uitgebreide assortiment aan gietvloeren bekijken. Ons team staat klaar om je te adviseren over de vele mogelijkheden die een gietvloer biedt. Voor persoonlijk advies ben je altijd welkom in onze showroom. 

 

Gietvloeren Specialist in Zuid-Holland

Het leggen van gietvloeren vereist precisie, aandacht en vakmanschap. Daarom is Vloersch uitsluitend actief in de regio Zuid-Holland, binnen een straal van 25 km rondom Brielle. Deze keuze stelt ons in staat om altijd hoge kwaliteit en uitstekende klantenservice te garanderen, twee aspecten die voor ons van groot belang zijn. 

Reviews van klanten

Tuinderij vers

Bij ons op de werkvloer ligt de Ucrete vloerafwerking al geruime tijd naar volle tevredenheid. Het is een ijzersterk vloersysteem dat door het applicatieteam van Vloersch steeds naar volle tevredenheid is aangebracht. Wanneer er zich onverhoopt toch een probleem voordoet wordt dit steeds direct en adequaat opgepakt. Vloersch is en blijft daardoor onze betrouwbare vloerenpartner.

Veggie le duc

Stellendam
De nieuwe vloer in het hoofdkantoor van Le Duc is met recht een voltreffer en voldoet aan onze verwachtingen. Het Vloersch team heeft ons bij de keuze  goed begeleid en de vloer blijkt in praktijk niet alleen aantrekkelijk te zijn maar vooral ook hygiënisch en onderhoudsvriendelijk.

Buro voor de Boeg

Rotterdam
Ons kantoor werd voorzien van een gietvloer in betonlook. We konden kiezen uit vele kleuren en zelfs de menging van de verschillende tinten zelf bepalen. Daarbij kregen we verschillende monsters, zodat we een goede keuze konden maken. Afspraken waren steeds keurig, het advies deskundig.  Nog steeds blij mee!

Inspiratie

Een stijlvolle kamer met een gietvloer van Vloersch
woonkamer2
Modern interieur met een gietvloer
Een stijlvol ingerichte woonkamer met een gietvloer
Een stijlvolle kamer met een EPI gietvloer van Vloersch
Een stijlvolle woonkamer met een gietvloer van Vloersch