Alles over gietvloeren

Hier vind je alles wat je moet weten over gietvloeren. Zoals de voordelen van een gietvloer in huis, wat er komt kijken bij het leggen van een gietvloer, de duur van het leggen en de beschikbare kleuren van onze gietvloeren.  Ben je er nog niet uit of je een gietvloer zou willen? Maak vrijblijvend een afspraak en wij helpen je graag verder!

Neem contact met ons op Toepassingen gietvloer

Een gietvloer bij je thuis

Een gietvloer werd eerst alleen maar geassocieerd met industriële vloeren voor in bedrijven en fabrieken. Tegenwoordig is een gietvloer super breed toepasbaar en vind je het veel terug in particuliere woningen; van de woonkamer tot aan de garage. Door de naadloze afwerking van een gietvloer krijgt jouw huis een strakke, moderne uitstraling en ontstaat er een eenheid tussen de verschillende kamers. Bij Vloersch zijn wij niet alleen experts op het leggen van gietvloeren in de industrie, maar ook in het vakkundig en snel leggen van een gietvloer bij je thuis!

Living

Voordelen van een gietvloer

Makkelijk te onderhouden en schoon te maken. Doordat een gietvloer naadloos is, heb je geen last van vuil en stof in/tussen de voegen, naden of kieren. Ook als je kiest voor een gietvloer in de keuken, hoef je je geen zorgen te maken over eventuele vetspetters of wijnvlekken. Deze kun je namelijk gemakkelijk met een doekje van de vloer afhalen!

Een nieuwe vloer als vervanging van de oude, of een nieuwe vloer in je nieuwbouwhuis? Het maakt eigenlijk niet uit, want gietvloeren kunnen over de huidige vloer worden gegoten. Meer informatie hoe dit proces precies verloopt, vind je verderop op deze pagina.

Veel toepassingsmogelijkheden. Niet alleen de industrie en bedrijfspanden zijn dus geschikt voor gietvloeren, maar ook in particuliere woningen zijn gietvloeren uiterst populair. Zo passen gietvloeren goed in de keuken, woonkamer en zelfs de badkamer. Een gietvloer voelt zich in elk interieur thuis. Door de naadloze afwerking en de moderne uitstraling, lopen verschillende woonruimtes mooi in elkaar over, bijvoorbeeld met een open keuken die grenst aan de woonkamer. Bekijk de verschillende toepassingsmogelijkheden.

Waterdicht, waardoor het mogelijk is om een gietvloer in de badkamer aan te leggen.

Warm. Snel last van koude voeten? Een gietvloer is van zichzelf al redelijk warm, dus met blote voeten op een koude vloer stappen in de ochtend is verleden tijd. Voor extra warmte in de winter, valt een gietvloer ook ideaal te combineren met vloerverwarming.

Hoog belastbaar en slijtvast. Een gietvloer gaat erg lang mee en kan wel tegen een stootje. Zo gaat een gietvloer gemiddeld tot wel 30 jaar mee; duurzamer kan niet!

Geluiddempend; minder geluid doordat het geluid door de gietvloer wordt gereduceerd. Fijn voor je gezin en voor de buren. Het zorgt ervoor dat je niemand stoort, zowel in de vroege ochtend als diep in de nacht.

RJ5-EPI-7053-Edit
RJ5-EPI-7088-Edit

“Een gietvloer voelt zich thuis in elk interieur”

Maak een afspraak

Het proces

Het leggen van een gietvloer kan meerdere dagen duren, omdat een gietvloer in meerdere lagen wordt gegoten. Over het algemeen duurt het meestal 7 dagen voordat de gietvloer volledig klaar en belastbaar is. Toch is de duur bij elke omstandigheid anders. Dit ligt bijvoorbeeld aan factoren als de toestand van de ondergrond en de dikte van de gietvloer. De keuze is reuze als het gaat om gietvloeren. Daarom nodigen we je graag eerst uit in onze showroom om dé gietvloer voor jouw huis uit te zoeken. In onze uitgebreide showroom kun je de verschillende vloeren, kleuren en materialen zelf ervaren en voelen. Ook adviseren wij je graag op basis van jouw wensen. Mocht je bij ons hebben besloten een gietvloer af te nemen, komen wij allereerst graag bij je langs. Zo kunnen we direct een juiste inschatting maken van de prijs, hoe lang het duurt om de gietvloer te leggen en wanneer deze volledig belastbaar is.

Als je eenmaal akkoord bent met ons voorstel en je een kleur hebt uitgekozen, kan ons vakkundige team aan de slag!

Untitled design

Kom langs in onze showroom en ontdek alle mogelijkheden!

Maak een afspraak

Beschikbare kleuren

Vaak wordt gedacht dat gietvloeren alleen in een grijstint te verkrijgen zijn. Niets is minder waar! Bij Vloersch zijn gietvloeren in bijna alle mogelijke kleuren te gieten. Van grijs tot felrood of donker groen. Ook is het mogelijk om voor een gietvloer met betonlook effect te kiezen, waarbij twee kleuren worden gecombineerd. In het echt kun je toch het beste beoordelen welke kleur(en) er bij jouw woning passen, wij nodigen je daarom graag uit in onze showroom!

20210222_151829